Olen miettinyt jo jonkin aikaa,että kenelle 'lapsettomuudesta' voisi kertoa. Olisi paljon helpompaa,että tutut tietäisivät asiasta,mutta enpä tiedä auttaisiko sekään sitten lopulta. Siskolle olen kertonut ja töissä muutamalle,koska välillä joudun vaihtelemaan työvuoroja. Töissä kukaan ei ymmärrä mitä on olla tai potea lapsettomuutta.Yhdelle kerroin asiastamme ja hänellä itsellään on yksi lapsi. Voi kun sen lapsesta puhutaan kokoajan jne. Yksi aamu töissä oli henkilö joka tiesi yrityksestämme ja eräs toinen raskaana oleva. Koko helvetin aamu puhuttiin raskauden ihanuudesta ja pahoinvoinnista,vauvan vaatteista,yöheräämisistä,odotusajasta ja tätä kesti ainakin kolme siis KOLME tuntia,itse en ymmärrettävästi keskusteluun liittynyt yhtään.Ei jaksa. Teki mieli vaan mennä jonnekkin omaan koloon,kääriytyä tiukasti rullalle,peitto päälle,piiloon ja vaan olla jossain pimeässä,hiljaisuudessa,jossain missä kukaan ei kukaan puhu mtn pienistä vauveleista,niiden parkumisesta,koliikista,raskauden ihanuudesta yms. HUOH!

Olen miettinyt onko työpaikalla jotain  vaikutusta lapsettomuuteen. Tällä hetkellä meitä lapsettomuudesta kamppailevia on töissä ainakin neljä.Yksi jäi loppuvuodesta äitiyslomalle ja sai lapsen koeputkihedelmöityksellä.  Työni on raskasta ja kiireistä ja stressaavaa...pitäisi vaihtaa työpaikkaa,helpommin sanottu kuin tehty...tosin nyt on vakituinen työ joten en uskaltaisi vaihtaa muuhun kuin vakituiseen...Miksi on pitänyt valita joskus juuri tämä ala,mielummin olisin  vaikka päiväkodissa lastenhoitaja..ironistako?

Yksi taas samanikäinen kuin minä,niin odottaa toista lastaan,ja voi kun on ihanaa jne. Heti kun lasta yrittää niin tärppää,tosin ne ei kai saa käyttää ees ehkäsyä (uskonto) mutta silti.

Olen myös miettinyt ,että kertoakko vanhemmille,näen heitä niin usein että olisi helpottavaa kertoa asiasta,mutta tuskinpa kerron.

Kavereille en ole oikeastaan kenellekkään kertonut,ei ole sellaista sydänystävää,joka ymmärtäisi.. Ja vauvauutisia sinkoilee muutenkin jo jokapuolelta.Olipas taas sekavaa tekstiä,mutta tulipahan rustattua.