Neuvola oli eilen. Painoa 6,680kg ja pituutta 59cm ja ikää 7 viikkoa ja 3 päivää. Nopeasti aika menee..

Vielä viime jouluna en tiennyt että tänä jouluna meitä olisi yksi lisää.

Muistan kun viime jouluna luin jonkun blogista,että hän ei tiennyt edellisenä jouluna että nyt heillä olisi lapsi.Olin niin iloinen heidän puolestaan ja toivoin että olisin edes raskaana tänä jouluna.Tosin en kyllä ajatellut että meillä voisi olla nyt lapsi tai että olisin edes raskaana tms.No nyt ajatten itse samoin,etten olisi arvannut kuinka ihana joululahja tälle vuodelle saadaan.Paljon on asioita tapahtunut vuoden aikana niin täällä meillä kuin ystäväpiirissäkin. Vuosi tuntuu niin lyhyeltä ajalta,mutta kaikenlaista siinä ehtii tapahtua.

Terveydenhoitaja epäili,että jälkivuodon jälkeinen vuoto olisi ollut menkat...täytyy kysästä sitä läääriltä. Se olis ens viikolla.

Päivät menee kyllä huimaa vauhtia. Ylhuomenna olisi jo jouluaatto,pojan ensimmäinen joulu.Tonttulakki ja töppösetkin on hommattu. Tänään mennää ostamaan loput herkut jouluksi ja huomennä ehkä mummolaan kyläilemään,kuten myös aattona toiseen mummolaan.

Poika on vieläkin vähän nuhassa.Ja sai muuten neuvolassa eilen ensimmäisen rokotteen,suun kautta sen rotavirus rokotteen.

Kävin eilen itekkin neuvolassa,verenpaine,paino ja hemoglobiini mitattiin.Kaikki oli ok. Painoa pudotettavana vielä 9-10 kiloa,vaikka normaalipainoinen olisin nytkin.Mutta haluan lähtöpainoon.Sitten alkaa laihdutus kun imetys loppuu.

Nyt imetän ja annan lisäksi korviketta. Välillä pelkkä rintamaitokin riittää. Mutta imetyksestä en stressaa,jos oma maito ei riitä ,annan surutta korviketta ja vauva on tyytyväinen kun maha on täysi. Imetys on yllättävän helppoa,onneksi.Tiedän,että kaikilla niin ei ole ja luin kauhukertomuksia raskaana ollessa kun vauva ei suostunutkaan syömään rintaa jne ja pelkäsin pahinta.Onnekseni imetys onnistui heti synnytyssalissa ja lapsi hamusi rintaa ja imi hyvin. Sairaalassa ollessa maito taisi nousta kunnolla toisena tai kolmantena päivänä.

Eipä taas muuta....sekava kirjoitus.